Polonya Vizesi

 

Polonya vize başvuruları VFS Global vize başvuru merkezlerinde yapılmaktadır. Öğrenciler D tipi

Ulusal vizeye yani Schengen statüsünde yer alan 6 aydan uzun sureli ikametler için eğitim amaçlı

verilen vizeye başvuru yaparlar. Öğrenci vizelerinde aşağıdaki evraklar gereklidir:

  • Pasaport ( Başvuru tarihinden itibaren en az 1 sene geçerli)
  • VFS global şirketinin sayfasında bulunan D Tipi ülke vizesi başvuru formu
  • Okul kabul Belgesi
  • Banka hesabında 4000 Euro yada karşılığı Türk lirası
  • Ekonomik durumu destekleyici diger belgeler, kira getiren tasinmazlar, maas, burs vb.
  • Öğrencinin masraflarını karşılayacak kişinin gelirini belgeleyen evraklar
  • Öğrencinin masrafını karşılayacak kişinin noterden aldığı taahhütname
  • 1 Senelik AB seyahat sağlık sigortası

 

Polonya vizesi değerlendirmeleri aşırı yoğunluk yok ise 10 gün içinde sonuçlanmaktadır.